Over mij

Wie is Densar-Knives?

Ik ben Sander. Ik woon in Gelderland midden op de Veluwe. Ik werk nu al zeker 6 jaar serieus aan mijn hobby als messenmaker. Ik vind het erg leuk om allemaal verschillende messen te maken met verschillende doeleinde. Dit doe ik in een schuur achter mijn huis. Ik heb door de jaren heen gereedschap en machines verzameld, gekregen of zelf gemaakt om zo tot een kleine werkplaats te komen waar ik mijn messen in maak. Door de jaren is het proces van het maken van een mes sterk verbeterd en ook de machines waarmee ik messen maak zijn preciezer en zorgvuldiger waardoor er top kwaliteit messen mijn werkplaats verlaten. 

Workshop Densar-Knives
De werkplaats

Hoe het begon.

Ik was van heel jong af aan altijd al bezig met dingen maken en knutselen. Ik was gefascineerd door de middeleeuwen. De wapens die ze toen gebruikte. Van zwaarden en schilden tot bogen en pijlen. Veel van deze wapens ben ik met mijn buurjongen gaan namaken. Maar toen was het nog wel van hout. Zwaarden schilden en bogen. Van alles heb ik toen gemaakt. Omdat we helaas geen echt kasteel konden bouwen maakten we houten hutten en forten in het bos. Zowel onder de grond als op de grond en in de lucht. Om deze hutten te beschermen begonnen we allerlei vallen te maken. Zelf schietende kruisbogen, los schietende takken, Valkuilen. En zo ontstond een nieuwe hobby; Bushcraften. Bij het bushcraften was een mes natuurlijk niet weg te denken, maar ik had het geld niet om een duur mes te kopen en wilde ook geen mes dat duizenden andere mensen ook hadden. En zo besloot ik zelf een mes te gaan maken. Dat precies goed was voor mijn handen en voor de taken waar ik hem voor wilde gebruiken. Mijn eerste mes was niks waard. Ik kwam er halverwege achter dat ik een mes aan het maken was van metaal dat niet gehard kon worden. Ik heb mijn eerste mes ook nooit afgemaakt. Vervolgens kocht ik hardbaar staal en een vijlen set en begon aan mijn tweede mes. Maar met dit mes was ik ook niet tevreden en besloot een derde mes te maken. Iedere keer was ik weer niet tevreden met mijn mes omdat ik weer iets nieuws had ontdekt op internet of in tijdens het gebruik van mijn mes waardoor ik wist dat het nog beter kon. En zo is mijn hobby voor het maken van messen ontstaan.

Sluit Menu